Jeg er vild med mad – og særligt spansk mad. Der er noget særligt over det spanske køkken. Jeg har rejst meget i Spanien for at nyde de lokale spiser, og særligt Barcelona står mit hjerte nær. Det er også heldigt, at det faktisk er ganske billigt at få flybilletter til Barcelona, så det er bare med at komme af sted. Jeg køber altid mine billetter her – på en eller anden måde har de bare altid de billigste.
Jeg har her samlet et par tips til, hvad du absolut må opleve madmæssigt i Barcelona:
Første og fremmest er der tapas – de her små lækkerbidder. De kommer i alle størrelser, og der er nogen meget traditionelle nogle, du absolut må prøve. Det er også en god måde at få smagt en masse forskelligt. Der er kartofler med en krydret sauce, friturestegte blæksprutter, en omelet af kartofler, manchego ost, spansk skinke, oliven, grillede rejer med hvidløg, kroketter af skinke og kylling og meget meget andet.
Lige så traditionelt spansk er paella. En Barcelona variant er kaldet fideuà, og det er en paella med tynde nudler i stedet for ris – også meget lækkert.
Du må også prøve saucen Allioli, som er meget lig mayonnaise. Den er traditionelt lavet af hvidløg, olivenolie og salt. Der er dog mange variationer. Den spises med brød, kartofler, fisk, kød eller grøntsager.
Escalivada er en salat af auberginer, peber, tomater, løg, salt, olivenolie og eddike. Grøntsagerne er ristet i lidt olivenolie først. Tro mig – dette er så lækkert.
Til den søde tand er der Crema Catalana, som minder meget om creme brulee. Forskellen er, at fløden er krydret med citronskal og kanel.
Til alt dette lækre mad må du endelig nyde noget god spank vin, øl eller hvad med noget cava? Kender du ikke Cava, er det en spank mousserende vin, som er meget lækker med det spanske køkken.
Som et kuriosum kan jeg nævne, at jeg også jævnligt frekventerer en thailandsk restaurant i Barcelona – kokken er fra Phuket i øvrigt.