Antallet af e-cigaret dampere stiger fortsat

Antallet af e-cigaret brugere er siden 2010 steget med over 500%.
Det er dog kun ca. 5 procent af dem som ryger e-cigaretter, der gør det på daglig basis. Dette er positivt, da mange af dem som tidligere røg cigaretter hver dag, nu ryger e-cigaretter. Den lave statistik siger så, at de ikke nødvendigvis er de ikke behøver at ryge hver dag. Dette er positivt for udviklingen af rygere.
Det er nemt og praktisk, i forhold til at ryge almindelige cigaretter. Det er billigt og man kan spare en masse penge på at skifte fra smøger til e-cigaretter.
Vedligeholdelsen og opfyldningen af væsker er forholdsvis billig i forhold til hvad man ser i almindelige smøger, hvis man ryger dagligt. Det kræver minimal rengøring, og delene og selve e-cigaretten er ikke forfærdelig dyr. Se f.eks. priserne på e-cigaretter her hos Smartsmoke.dk. Det er derfor noget som de fleste kan være med på, og derfor er der også et stigende antal af dampere i Danmark.

E-cigaretternes udvikling

Det stigende antal af e-cigaret rygere, eller såkaldte dampere, er steget og viser ingen tegn på at stoppe dens udvikling. Dette skyldes en lang række forskellige ting, men en af dem er dog udviklingen af e-cigaretten i sig selv. Siden at den blev lanceret for næsten et årti siden, så er udviklingen af dem gået hurtigt. Det betyder at du ikke nu kun kan få de dyre udgaver, men finde billige kina modeller, som virker uden problemer. Derudover så er det også muligt at finde nogle til billige penge på forskellige brugt-hjemmesider, fordi at folk har udskiftet deres egen, eller er blevet træt af det.
Derudover har udviklingen også gjort at butikkerne sætter prisen på de gamle modeller ned.
Det store udvalg har gjort at prisen er blevet lavere, og det er derfor muligt for mange flere personer at købe det. Dette gør at antallet af e-cigaret dampere fortsat stiger og at tendensen i den nærmeste fremtid ikke ser ud til at gå den anden vej.

E-cigaret rygere er i debat

Der er store diskussioner omkring e-cigaretten og dens virkning. Derfor er det store antal af e-cigaret rygere også i konstant debat og kamp med samfundet. For det første er der rygeloven og om den også skal gælde for e-cigaretter. E-cigaretter er ikke skadelige for dine omgivelser på samme måde som almindelige cigaretter, men virkningen af røgen på andre mennesker og en selv, er dog stadig ukendt.
Dampen som man indtager, og især med nikotin er ikke videnskabelig undersøgt nok endnu. Derfor er staten også meget påpasselig, med f.eks. at sælge væsker med nikotin i, fordi at effekten af det og den langvarige effekt det har på kroppen, ikke er undersøgt endnu.
Der vil dog i de næste par år blevet lavet undersøgelser, og effekten af langvarig brug af e-cigaret vil blive fastlagt. Derved kan de mange e-cigaret dampere få lov til at dampe i tryghed, eller også finde et andet alternativ.

 

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *