Mobilt bredbånd, hvad er det?

Mobilt bredbånd – på engelsk Wireless Wide Area Network – er den teknologi, der muliggør opkobling til internettet fra mobile og bærbare enheder, såsom bærbare computere, tablets og mobiltelefoner.

Teknologien er trådløs og understøtter højhastighedsforbindelser – nok bedst kendt som mobilnetværk 3G og 4.

Netop det trådløse element af teknologien gør at du kan oprette forbindelse til internettet uanset, hvor du befinder – hvis den mobile dækning ellers er i orden og selvfølgelig forudsat at du befinder dig nær en mobilnetværkstjeneste – de såkaldte CDMA – eller GSM-tjenester.  Når du er koblet op på det mobile bredbånd kan du opretholde din forbindelse til internettet, selvom du flytter dig fra sted til sted.

Teknologi med sit helt eget sprog

Teknologien bag de mobile bredbånd har sit helt eget sprog. Termerne er rigtig gode at kende, hvis du skal ud og investere i mobilt bredbånd. Nogle termer er vigtigere end andre. Nogle er for de mere inkarnerede mobilnørder og andre er efterhånden en del af det generelle ordforråd, når snakken falder på mobilt bredbånd.

Et par af de ord, som du bør kende til er for eksempel et datakort. Du vil nok oftest høre det omtalt som en dongler eller et USB-kort. Kortet er den lille enhed, som forbindelsen til det mobile bredbånd går igennem.

Et andet og måske mere kendt udtryk er SIM-kortet. Når du for eksempel sætter et simkort i din mobil, giver du din mobil oplysninger om dit abonnement og din identitet. Et SIM-kort vil ofte kunne flyttes mellem forskellige mobile enheder – hvis du for eksempel veksler mellem at bruge to forskellige bærbare PC’er.

Automatisk mobilnetværk

Du kan også indstille dit mobile bredbånd til automatisk at styre, hvilket mobilnetværk, der skal oprettes forbindelse til. Dette kaldes ”Vælg automatisk”. Det kan være meget smart at sætte sit mobile bredbånd op med denne indstilling, så forbindelse til internettet oprettes automatisk, når dit eget netværk ikke er tilgængeligt. Hvis du bevæger sig uden for det normale netværksområde for eksempel i udlandet, vil dette kaldes roaming. Du kan oprette forbindelse, men skal være opmærksom på gebyr og evt. dyrere takster for det data du bruger.

Det sidste område, du skal kende, hvis du overvejer, hvilken hastighed dit mobile bredbånd skal have, er 3G og 4G. Er du lidt af en hastighedsdjævel, skal du vælge at koble dig på 4G-netværket, da dette tilbyder hurtigere forbindelse til internettet. Dækningen på 4G-netværket er dog ikke fuldstændig landsdækkende endnu.

Kilde: Pengeguru.dk bredbånd oversigt

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *